T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MANAVGAT - Ramazan Tunç İlkokulu

OKUL E GÜVENLİK POLİTİKAMIZ

 

                                                                                E-GÜVENLİKOKULPOLİTİKASIveKURALLARI

RAMAZAN TUNÇ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

E-GÜVENLİKOKULPOLİTİKASIveKURALLARI (KABUL EDİLEBİLİR KULLANIM POLİTİKASI)

1.    OKULUMUZ, E-güvenliğin(e-Güvenlik),bilgisayarlar,tabletlerveceptelefonlarıgibi teknolojiyi kullanırken, dijital dünyadaki çocukların ve yetişkinlerin korunması için vazgeçilmez bir unsur olduğuna inanmaktadır. Ve bu doğrultuda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

2.       OKULUMUZ, Sanal platformların ve bilgi iletişim teknolojilerinin günlük yaşamın önemli bir parçası olduğuna inanmakta olup çocukların sanal ortamda karşılaştıkları riskleri yönetmeleri ve stratejiler geliştirmenin yollarını öğrenmeleri için destekleyici çalışmalar yapmaktadır.

3.       OKULUMUZ, eğitim standartlarını yükseltmek, başarıyı teşvik etmek, personelin meslekiçalışmalarınıdesteklemekveyönetimişlevlerinigeliştirmekiçininterneterişimi sunmaktadır.

4.       OKULUMUZ, tüm çocuklarımızın ve personellerimizin sanal ortamlarda potansiyel zararlardan korunmasını sağlama sorumluluğu ile çalışmalar yapmaktadır.

AMAÇ

Bu politikanın amacı, Ramazan Tunç İlkokulu İnternet ve Bilgisayar Sistemleri'nin kullanım koşullarını ve kabul edilebilir kullanım politikasını belirlemektir.

 

·         Okulumuzuntüm üyeleriniçevrimiçiolarakkorumakvegüvenliğinisağlamak.

·         E-güvenlikpolitikalarınıngelişmesinekatkıdabulunmak.

·         TeknolojininpotansiyelriskleriveyararlarıkonusundaRamazan Tunçİlkokuluidarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve çalışanları için farkındalık yaratmak.

·         Tüm personelin güvenli ve sorumlu bir şekilde çalışmasını sağlamak, olumlu davranışlarıonlineolarakmodellemekveteknolojiyikullanırkenkendistandartlarınıve uygulamalarını yönetme gereksiniminin farkında olmak.

·         Okuldaki tüm üyeler tarafından bilinen çevrimiçi güvenlik endişelerine yanıt verirken açıkça kullanılacak prosedürleri tanımlamak.

·         Bupolitikanın,yönetimorganı,öğretmenler,öğrenciler,veliler,destekpersoneli,harici yükleniciler, ziyaretçiler, gönüllüler ve okul adına hizmet veren veya bunları yerine getirendiğerkişiler(topluolarakbupolitikada´personel´olarakanılacaktır)dahilolmak üzere tüm personel için geçerli olmasını sağlamak.

Sonuç olarak ana hedefimiz, internet erişimi ve kişisel cihazlar da dahil olmak üzere bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için bu güvenlik politikasının geçerli olmasıdır. Çocuklar, personel ya da diğer kişilere, çalıştıkları dizüstü bilgisayarlar, tabletler veya mobil cihazlar gibi uzaktan kullanım için okul tarafından verilen cihazlar için de geçerlidir.

 

1-         E-GÜVENLİK(E-SAFETY)POLİTİKAMIZ:

 

·         Okuldakiinternetsağlayıcısı(MEB)hertürlüzararlıiçeriklereulaşımıengellemiştir.Bu sitelere erişim MEB internet filtreleme ağı tarafından engellenir.

·         Okulumuzda ders anlatımı yapılan her alanda projeksiyon ve güvenli internet erişim ağı vardır. Ders anlatımlarında Eba eğitim ve eTwinning portallarından da yararlanılmaktadır. Güvenli internet erişim ağı, ağ güvenlik filtresiyle kullanılmaktadır.

·         Okulumuzun internet sitesi, twitter, facebook, instagram gibi sosyal ağları bulunmaktadır. Bu ağların üzerinde yayınlanan veriler kontrollü olarak paylaşılmaktadır.

·         Projeksiyonlargüvenlikkurulumuileöğretmenlerinkontrolündekullanılmaktadır.

·         Personelin USB'lerini kendi sorumluluklarındaki bilgisayarlarında kullanabilir, ancak farklı bilgisayarlarda kullanmalarına müdür/müdür yardımcısından özel izin gerektirir. Öğrencilerin USB bellek kullanmalarına izin verilmez.

·         Okulumuzdabilgisayarlarımızdavebirçokmakinede virüskorumasıvardır.

·         Okulumuzdaöğrencilerinceptelefonlarıkullanımıyasaktır.

·         Rehberlik servisi tarafından sınıflara düzenli olarak, BİT bağımlılığı, BİT’nin doğru ve güvenli kullanımı, Siber Zorbalık gibi konularda seminerler tertiplenmektedir.

·         OkulumuzdaBİT doğruvegüvenlikullanımıileilgilisabitpanolar bulunmaktadır.

·         Okulumuzdaprojeksiyonlar,güvenlierişimağıveEbaeğitimveeTwinningportallarının kullanımının yoğun olması nedeniyle zümre öğretmenleri tarafından her zümrede BİT‟nin doğru ve güvenli kullanımı, yapılan alıntıların derslere ve ödevlere aktarımı(kaynak kullanımı) ile ilgili kararlar alınmakta ve öğrenciler bu yönde bilgilendirilmektedir.

·         Okulumuzun öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Siber Zorbalık, BİT'in doğru ve güvenli kullanımı konularında uzaktan ve yüz yüze eğitimler almıştır/alacaktır. Ayrıca akıllı telefonlar gibi potansiyel olarak güvenli olmayan cihazların getirdiği riskler hakkında bilgilendirme ve değerlendirmeler yapılmaktadır.

·         Rolünü değiştiren veya okulu terk eden bir öğretmenin bilgileri/hesabı ve hakların güncellenmesi yaklaşık bir hafta içerisinde güncellenir.

·         Okulumuzda"GüvenliİnternetGünü"kutlanmaktadır.

·         Okulumuzun internet sitesinde e-güvenlik konusunda, guvenliweb.org.tr.sitesi ve buradan alıntılanan öğrenci ve velilere yönelik videolar ve afişler yer alan linkler yer almaktadır.

·         Okulpaydaşlarımızistediklerizamankonuileilgilibilgi alabilmekteler.

·         Okulumuzdagüvenliinternetgünükutlamalarında,konuileilgiliseminerlerde guvenliweb.org.tr. sitesinden alıntılanan bilgi broşürleri dağıtılmaktadır.

·         Derslerdeinternetetiğivegüvenliinternetkullanımıkonularıöğrencilerimize aktarılmaktadır.

·         Okulumuzda    21.yy    iletişim    becerileri     önemsenmektedir.      Bununla    ilgili   olarak öğrencilerimizin BİT kullanım becerilerini geliştirme çalışılmaları yapılmaktadır.

·         Okulumuzda     Dijital   vatandaş     olma     konusunda     paydaşlarımızı      bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.

·         Okulumuzdaizinsizfotoğrafçekmekkesinlikleyasaktır.

·         OkulumuzunöğrencilerininyüzleriokulaaithiçbirsosyalmedyasitesindeveeTwinning portalı dahilindeki proje resimlerinde açık bir şekilde izinsiz gösterilmeyecektir.

·         Öğrencilerimizin ve velilerimizin okulumuza kayıt olurken sağladıkları kişisel bilgileriidare sorumluluğunda ve tarafından korunmaktadır.

·         Velilerimiziniletişimbilgilerikendibilgiveistekleriharicindeasla3.Şahıslarla paylaşılamaz.

·         OkulumuzdaKişiselverilerinKorunmasıKanuna uyulur

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 12:45 - Görüntülenme: 28
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
e güvenlik,